Runway Ballooning

SAVE THE DATE:
Vrijdag- en zaterdag 3 & 4 juli 2015
Militaire luchthaven Koksijde

Runway Ballooning Fiësta : periodiek een kleine, gezellige ballonmeeting laten plaatsvinden op een luchthaven!

Een event van Feel The Sky, met als onontbeerlijke elementen: 

- verschillende luchtvaartaspecten met elkaar in contact brengen;

- een wedstrijdje;

- een goed feestje;

- vriendschap en gemoedelijkheid;

- een bijzondere ervaring.

VERSCHILLENDE LUCHTVAARTASPECTEN: Enerzijds brengen we aerostaten (lees: ballonvaarders) en anderzijds aerodynes (lees: zweef-, vliegtuig- en helikopterpiloten) meer in contact met elkaar.

Beide facetten van de luchtvaart zijn heel boeiend.  Ze kennen elk hun uitdagingen en charmes. Zoals vaak: onbekend is onbemind, of de de eerste indruk is niet altijd de juiste.

CROSS-LINKING:

Tijdens onze meeting proberen we een uitwisseling te organiseren waarbij vliegtuigpiloten eens een ballonvaart beleven en de ballonvaarders eens de lucht verkennen met hun collega  piloten.

Het vliegen met een vliegtuig of het varen met een ballon, beide activiteiten uitgeoefend door mensen met een passie voor de luchtvaart, maar vaak heel onbekend voor elkaar.

Als ballonvaarder willen we jullie graag de kans geven om mee te vliegen met één van de deelnemende fixed wing-piloten. Maar ook omgekeerd: we willen de vliegtuigpiloten ook de kans geven mee te varen met een luchtballon. Op deze manier kunnen beide werelden elkaars passie voor het vliegen met elkaar delen. Wie deze ervaring wil beleven kan, uiteraard vrijwillig, dit aangeven bij zijn inschrijving.

Wij brengen jullie verder in contact met elkaar, tijdens het event te Koksijde. Wanneer op dat moment de weersomstandigheden het niet toelaten samen te vliegen of te varen, kunnen jullie, elk individueel, in onderling overleg een nieuwe datum vastleggen.

Tijdens jullie vlucht/vaart maken jullie een toffe foto, die we dan nadien op de website van www.RunwayBallooning.be laten verschijnen.

WEDSTRIJD:  Sportballonvaren willen we graag meer in de picture brengen.. Hoe kunnen we dat beter bereiken dan door een vossenjacht te organiseren?

Het doel is dat deelnemers de eerste ballon (de vos) zo goed mogelijk trachten te volgen. Zo dicht mogelijk bij zijn landingsplaats moeten de deelnemers een merkteken (marker) latenvallen. De ballonvaarder die er het dichtste bij is, heeft gewonnen!

FEESTJE: Wie ‘Fiesta’ zegt, zegt feesten en dat doen we maar al te graag.

De eerste avond maken we er een goed feestje van: ‘Waar is dat feestje…!!!’

VRIENDSCHAP EN GEMOEDELIJKHEID:

Runway Ballooning is een kleine gemoedelijke ballonmeeting: beperkt tot 20 ballonnen.

Soms  gekaderd binnen een groter luchtvaartevent.  Omdat we onderlinge vriendschap tussen aerodynes en aerostaten hoog in het vaandal dragen!